Direct naar content

Participatie

vrouw leest tablet

Om omwonenden en belanghebbenden niet te verrassen met uitbreidingsplannen of nieuwbouw van scholen is een gestandaardiseerde aanpak geformuleerd zodat :

1. Omwonenden geïnformeerd zijn en weten waar ze aan toe zijn. Via deze website, presentaties aan alle voorzitters van bewonersverenigingen en het openbare raadsinformatiesysteem is het IHP beschikbaar gesteld.

2. Omwonenden op tijd betrokken zijn. Er wordt in ieder geval een informatiebijeenkomst met belanghebbenden georganiseerd, voordat het definitieve Programma van Eisen is vastgesteld. De nadruk ligt op het ontwerp- en bouwproces en de rolverdeling tussen schoolbestuur, belanghebbenden en de gemeente. Het moet voor iedereen volstrekt helder zijn wie waarover gaat.

3. Omwonenden weten wat ze kunnen verwachten als het gaat om participatie tijdens de planontwikkeling. Zij worden betrokken en kunnen hun ideeën, meningen en voorkeuren aangeven over de nieuwbouw of de uitbreiding van de school. Het schoolbestuur kan besluiten om, als het mogelijk is, tegemoet te komen aan eventuele wensen van omwonenden. Dit is overigens niet verplicht voor het schoolbestuur.

4. Het schoolbestuur verantwoordelijk blijft voor de afstemming met omwonenden. De gemeente (medewerkers van onderwijshuisvesting, Dienst Stedelijke Ontwikkeling en/of het betreffende stadsdeel) sluit aan bij informatiebijeenkomsten om de rollen van de gemeente in het project toe te kunnen lichten en op de hoogte te zijn van wat er in de buurt speelt. Afhankelijk van de gewenste betrokkenheid wordt er naast het organiseren van informatiebijeenkomsten op cruciale momenten ook een klankbordgroep met belanghebbenden opgericht.

Voor vragen of opmerkingen kunt u een mail sturen naar OCW-OHV@denhaag.nl